Meer informatie over opstellen 14-dagenbrief

Wet Incassokosten
Per 1 juli 2012 geldt er een nieuwe wet die de hoogte van incassokosten vastlegt m.b.t. vorderingen op consumenten (particulieren). Volgens de wet is één van de vereisten waaraan u dient te voldoen, dat u ten minste één schriftelijke herinnering/aanmaning moet sturen (zonder kosten) binnen 15 dagen nadat deze brief bij u is bezorgd. In deze brief moet u de gevolgen van niet betaling beschrijven en expliciet vermelden wat de hoogte van de incassokosten zullen zijn. Indien er al meerdere facturen zijn vervallen dan dient u de factuurbedragen bij elkaar op te tellen. De Wet Incassokosten is in eerste aanleg van toepassing op particulieren, maar wij adviseren u de regelgeving omtrent de 14-dagenbrief ook op zakelijke debiteuren toe te passen.

Meer informatie over de Wet Incassokosten vindt u hier.

Uw 14-dagenbrief zelf versturen
Onze online dienstverlening biedt u de mogelijkheid de 14-dagenbrief uit uw eigen naam samen te stellen. Als u hiervoor kiest, vult u naast uw eigen gegevens de gegevens en het te vorderen bedrag van uw debiteur in. Via een rekenmodule worden vervolgens de incassokosten berekend en u ontvangt daarna kosteloos de complete tekst van de 14-dagenbrief inclusief de juiste bedragen via de email. U dient wel gebruik te maken van uw inloggegevens. Heeft u deze nog niet, dan kunt u deze eenvoudig aanvragen nadat u uw keuze heeft gemaakt.

14-dagenbrief uit naam van de gerechtsdeurwaarder.
Uit ervaring is gebleken dat als men een 14-dagenbrief van een gerechtsdeurwaarder ontvangt, dit meer impact heeft en men sneller betaalt. Wij bieden u tegen een kleine vergoeding (kijk hier voor onze tarieven) de mogelijkheid uw gegevens en die van uw debiteur op te geven. U dient wel gebruik te maken van uw inloggegevens. Heeft u deze nog niet, dan kunt u deze eenvoudig aanvragen nadat u uw keuze heeft gemaakt.