Wij regelen het voor u

Zoals u wellicht heeft gelezen gaat er het een en ander veranderen met de komst van de wet incassokosten (WIK)

Mocht u nog niet op de hoogte zijn van de veranderingen dan kunt u deze hier na lezen.

Omdat nog niet alle administratie/boekhoudkundige pakketten zijn voorbereid op deze wet, moet bijna elke ondernemer zijn herinnering handmatig voorzien van de te berekenen incassokosten. U kunt hier de juiste hoogte van de incassokosten laten uitrekenen.

Wij bieden ondernemers tevens aan om de aanmaning klaar te maken. Geheel kosteloos en u kunt ze versturen op uw eigen briefpapier. Desgewenst versturen wij ze op ons briefpapier, maar hiervoor moet u contact met ons opnemen.

Hoe werkt het:

U produceert uit uw boekhoudpakket (of handmatig) een excel bestand waarin u de benodigde gegevens plaatst zoals u in een van deze voorbeeldbestanden kunt zien. 'excel 2007 en later' of 'excel 97 - 2003'  (eventuele andere bestanden zijn ook mogelijk maar neem hiervoor contact met ons op)

Vervolgens stuurt u dit bestand als bijlage bij een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. en in de email vermeldt u de volgende gegevens over uw onderneming:

  • Rechtspersoon
  • Naam onderneming
  • contactpersoon
  • adres
  • postcode + vestigingsplaats
  • telefoonnummer + emailadres van de contactpersoon
  • het rekening nummer dat in de aanmaning moet worden opgenomen.
  • Of u BTW plichtig bent of niet

Zodra wij uw email met de benodigde gegevens en een correct opgemaakt excel bestand hebben ontvangen, zullen wij het bestand door ons computer systeem laten verwerken en ontvangt u uiterlijk de volgende werkdag een e-mail met daarbij een WORD document met de aanmaningen.

Een voorbeeld van de aanmaningen voor niet BTW-plichtige bedrijven treft u hier.

Een voorbeeld van de aanmaningen voor wel BTW-plichtige bedrijven treft u hier.

Mocht u specifieke wensen hebben aangaande uw herinnering (tekstueel layout etc), dan zijn deze uiteraard ook bespreekbaar. Neemt u dan ook contact met ons op.

Wij hopen u met deze dienst het nodige werk uit handen te nemen.

Stam Gerechtsdeurwaarders en Incasso