Stam Gerechtsdeurwaarders en Incasso is al meer dan 25 jaar een gevestigde naam in de regio Purmerend. Kees Stam heeft als oprichter in mei van dit jaar de activiteiten van het kantoor overgedragen aan Tamara Bierlee. Voor velen is Tamara een bekend gezicht. Voordat zij het stokje overnam was ze al 25 jaar actief voor het kantoor.

De eerste maanden waren hectisch vertelt Tamara. “Ik had natuurlijk mijn vaste werk als gerechtsdeurwaarder, maar kreeg daar ook de bekende managementtaken bij. Inmiddels hebben we ons team van deurwaarders kunnen versterken met de komst van Marcel de Heer. Daardoor kan ik mij nu meer richten op het inzetten van de koers die wij als team voor ogen hebben.”

Ervaring en visie heeft de toekomst.

Tamara: “Ons team van gerechtsdeurwaarders bestaat nu uit Brigitte Koning, Marjolein Lasonder, mijn eigen persoon en nieuwkomer Marcel de Heer. Marcel heeft ook een langdurige ervaring als deurwaarder, kent ons werkgebied als zijn broekzak en heeft dezelfde visie op het vak als de rest van ons team.”

Marcel de Heer: ”Als deurwaarder sta je tussen de partijen en ben je op zoek naar de beste oplossing voor zowel de schuldeiser als degene die een schuld heeft. Daarbij heb je een adviserende rol, zowel juridisch als financieel. Met respect handelen brengt de schuldenaar en onze opdrachtgever vaak dichterbij de oplossing. Wat ik merk is dat met name vanuit het MKB er veel behoefte is aan goede juridische dienstverlening.”

Maatwerk en advies steeds belangrijker.

Marjolein Lasonder zit inmiddels al 17 jaar in het vak en ziet dat succesvol incasseren steeds meer gaat over maatwerk. “Ik heb daarom veel contact met debiteuren om tot een oplossing te komen. Goede communicatie is belangrijker dan ooit.”
Brigitte sluit zich daarbij aan: “Daar hoort wel bij dat wij de schuldeiser van die informatie voorzien waar hij of zij recht op heeft, maar we hebben ook een luisterend oor voor de schuldenaar. Zo verbinden wij partijen om tot de beste oplossing te komen.

Volgens Tamara is het beroep van gerechtsdeurwaarder een niet alledaags beroep: “De interactie tussen mensen speelt een grote rol. Als deurwaarder moet je verbinden en bruggen durven slaan.”

Stam Gerechtsdeurwaarders en Incasso werkt voor mkb-bedrijven, overheidsinstellingen, het CJIB, woningcorporaties en instellingen in de medische- en paramedische sector in en door heel Nederland.

 


Stam Gerechtsdeurwaarders en Incasso is al meer dan 25 jaar een gevestigde naam in de regio Purmerend. Kees Stam, oprichter en eigenaar, heeft in mei jongstleden het kantoor en de activiteiten overgedragen aan Tamara Bierlee. Tamara is voor velen al een bekend gezicht. Ze werkt inmiddels bijna 25 jaar voor Stam Deurwaarders. Kees Stam gaat het rustiger aan doen, maar blijft voorlopig wel voor enkele dagen per week betrokken.
Het is inmiddels bijna 25 jaar geleden dat Tamara Bierlee in dienst trad als incasso en administratief medewerkster bij Stam Deurwaarders. Al snel groeide bij Tamara de interesse in het vak van deurwaarder. Tamara: “Deurwaarder is een niet alledaags beroep waarbij de interactie tussen mensen een grote rol speelt. Dat intrigeerde mij. Ik groeide binnen het kantoor door naar office-manager en besloot de HBO-opleiding rechten te gaan volgen met als studierichting kandidaat gerechtsdeurwaarder. Ik ben daarin altijd gesteund door Kees, die mij alle ruimte gaf en mij ook bij veel zaken betrok.”

Stevige basis voor de toekomst.

Stam Deurwaarders werkt voor mkb-bedrijven, overheidsinstellingen, woningcorporaties en instellingen in de medische- en paramedische sector. Recent werd, na een tender, opnieuw de overeenkomst met het CJIB verlengd. De reputatie van het kantoor vormt een stevige basis voor de toekomst. Kees Stam: Ik heb in Tamara altijd een opvolger gezien, we hebben een goede match, spreken dezelfde taal en hebben dezelfde visie. Toen ik vorig jaar besloot een stap terug te doen zijn we serieus over mijn opvolging gaan praten. Dat was geen verrassing voor Tamara, maar ze moest er wel eerst goed over nadenken. Logisch want het is een grote stap en een hele verantwoording.”

Sterk team.

Inmiddels is Tamara door de rechtbank benoemd tot gerechtsdeurwaarder. “Er komt veel kijken bij een overname. Niet alleen in alle voorbereidingen voor de officiële benoeming, maar ook in het regelen van organisatorisch zaken heb ik veel tijd gestoken, net als de aandacht voor het team van medewerkers. Ik heb met iedereen een persoonlijk gesprek gevoerd en mijn plannen voorgelegd. Iedereen stond achter mijn ideeën en visie, dat sterkte mij in mijn beslissing. Samen met dit team gaan we dit bedrijf voortzetten, we houden vast aan de ingezette koers. Nieuwe energie en ideeën moeten ervoor zorgen dat de dienstverlening en kwaliteit op een hoog niveau blijft.


Op 24 december j.l. heeft de Hoge Raad een uitspraak gedaan over het toepassen van huurkorting in tijden van Corona. Corona maatregelen leveren een onvoorziene omstandigheid op als bedrijven door deze maatregelen worden geraakt. Voor huurovereenkomsten gesloten voor 15 maart 2020 geldt dat de huurder aan de verhuurder huurkorting kan vragen welke in dat geval op basis van de door de Hoge Raad vastgestelde rekenmethode kan worden berekend.

Zie voor de uitspraak: ECLI:NL:HR:2021:1974, Hoge Raad, 21/01584 (rechtspraak.nl)