Stam Gerechtsdeurwaarders en Incasso is al meer dan 25 jaar een gevestigde naam in de regio Purmerend. Kees Stam, oprichter en eigenaar, heeft in mei jongstleden het kantoor en de activiteiten overgedragen aan Tamara Bierlee. Tamara is voor velen al een bekend gezicht. Ze werkt inmiddels bijna 25 jaar voor Stam Deurwaarders. Kees Stam gaat het rustiger aan doen, maar blijft voorlopig wel voor enkele dagen per week betrokken.
Het is inmiddels bijna 25 jaar geleden dat Tamara Bierlee in dienst trad als incasso en administratief medewerkster bij Stam Deurwaarders. Al snel groeide bij Tamara de interesse in het vak van deurwaarder. Tamara: “Deurwaarder is een niet alledaags beroep waarbij de interactie tussen mensen een grote rol speelt. Dat intrigeerde mij. Ik groeide binnen het kantoor door naar office-manager en besloot de HBO-opleiding rechten te gaan volgen met als studierichting kandidaat gerechtsdeurwaarder. Ik ben daarin altijd gesteund door Kees, die mij alle ruimte gaf en mij ook bij veel zaken betrok.”

Stevige basis voor de toekomst.

Stam Deurwaarders werkt voor mkb-bedrijven, overheidsinstellingen, woningcorporaties en instellingen in de medische- en paramedische sector. Recent werd, na een tender, opnieuw de overeenkomst met het CJIB verlengd. De reputatie van het kantoor vormt een stevige basis voor de toekomst. Kees Stam: Ik heb in Tamara altijd een opvolger gezien, we hebben een goede match, spreken dezelfde taal en hebben dezelfde visie. Toen ik vorig jaar besloot een stap terug te doen zijn we serieus over mijn opvolging gaan praten. Dat was geen verrassing voor Tamara, maar ze moest er wel eerst goed over nadenken. Logisch want het is een grote stap en een hele verantwoording.”

Sterk team.

Inmiddels is Tamara door de rechtbank benoemd tot gerechtsdeurwaarder. “Er komt veel kijken bij een overname. Niet alleen in alle voorbereidingen voor de officiële benoeming, maar ook in het regelen van organisatorisch zaken heb ik veel tijd gestoken, net als de aandacht voor het team van medewerkers. Ik heb met iedereen een persoonlijk gesprek gevoerd en mijn plannen voorgelegd. Iedereen stond achter mijn ideeën en visie, dat sterkte mij in mijn beslissing. Samen met dit team gaan we dit bedrijf voortzetten, we houden vast aan de ingezette koers. Nieuwe energie en ideeën moeten ervoor zorgen dat de dienstverlening en kwaliteit op een hoog niveau blijft.