Stam Gerechtsdeurwaarders en Incasso is al meer dan 25 jaar een gevestigde naam in de regio Purmerend. Kees Stam heeft als oprichter in mei van dit jaar de activiteiten van het kantoor overgedragen aan Tamara Bierlee. Voor velen is Tamara een bekend gezicht. Voordat zij het stokje overnam was ze al 25 jaar actief voor het kantoor.

De eerste maanden waren hectisch vertelt Tamara. “Ik had natuurlijk mijn vaste werk als gerechtsdeurwaarder, maar kreeg daar ook de bekende managementtaken bij. Inmiddels hebben we ons team van deurwaarders kunnen versterken met de komst van Marcel de Heer. Daardoor kan ik mij nu meer richten op het inzetten van de koers die wij als team voor ogen hebben.”

Ervaring en visie heeft de toekomst.

Tamara: “Ons team van gerechtsdeurwaarders bestaat nu uit Brigitte Koning, Marjolein Lasonder, mijn eigen persoon en nieuwkomer Marcel de Heer. Marcel heeft ook een langdurige ervaring als deurwaarder, kent ons werkgebied als zijn broekzak en heeft dezelfde visie op het vak als de rest van ons team.”

Marcel de Heer: ”Als deurwaarder sta je tussen de partijen en ben je op zoek naar de beste oplossing voor zowel de schuldeiser als degene die een schuld heeft. Daarbij heb je een adviserende rol, zowel juridisch als financieel. Met respect handelen brengt de schuldenaar en onze opdrachtgever vaak dichterbij de oplossing. Wat ik merk is dat met name vanuit het MKB er veel behoefte is aan goede juridische dienstverlening.”

Maatwerk en advies steeds belangrijker.

Marjolein Lasonder zit inmiddels al 17 jaar in het vak en ziet dat succesvol incasseren steeds meer gaat over maatwerk. “Ik heb daarom veel contact met debiteuren om tot een oplossing te komen. Goede communicatie is belangrijker dan ooit.”
Brigitte sluit zich daarbij aan: “Daar hoort wel bij dat wij de schuldeiser van die informatie voorzien waar hij of zij recht op heeft, maar we hebben ook een luisterend oor voor de schuldenaar. Zo verbinden wij partijen om tot de beste oplossing te komen.

Volgens Tamara is het beroep van gerechtsdeurwaarder een niet alledaags beroep: “De interactie tussen mensen speelt een grote rol. Als deurwaarder moet je verbinden en bruggen durven slaan.”

Stam Gerechtsdeurwaarders en Incasso werkt voor mkb-bedrijven, overheidsinstellingen, het CJIB, woningcorporaties en instellingen in de medische- en paramedische sector in en door heel Nederland.